KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Chodov

Extraliga mužů / 01.06.2024 / 18:00

0:0

Černý den pro české barvy na turnaji WTT v Olomouci

Na čtvrtý hrací den nebudou v dobrém vzpomínat čeští reprezentanti, protože všichni opustili hlavní soutěž. Nejblíže k postupu mezi šestnáct nejlepších měl Tomáš Polanský, ale ani on svůj duel nezvládl.


Čtvrtý den mezinárodního WTT turnaje v Olomouci začal pro Čechy soutěží jednotlivců. Pavel Širuček chtěl pomstít Jiřího Martinka v souboji s nasazenou jedničkou Robertem Gardosem, ale Rakušan od stavu 2:2 na sety absolutně přestal kazit a vyhrál přesvědčivě 4:2. „Pavel se oproti Mistrovství Evropy podle mě zlepšil. Myslím si, že by akorát měl začít víc věřit své hře. Gardos je hráč, který mu uplně nesedí, prohrál s ním už na turnaji v Kataru, ale tentokrát viděl, že se s ním hrát dá, když srovnal na 2:2. Je to ale těžké s takhle zkušeným a kvalitním hráčem vydržet celý zápas,“ řekl o výkonu Širučka reprezentační trenér Josef Plachý.

Nejblíže k postupu ze všech domácích hráčů měl Tomáš Polanský. Ten vedl s Korejcem Parkem Chan-Heyokem 3:1 a 5:1, ale nechal si dobře rozehraný zápas protéct mezi prsty. „Tomáš se trochu hledá, takže to podle mě byl za poslední dobu jeho nejlepší výkon. Je to samozřejmě obrovská škoda, protože šanci měl, ale na druhou stranu je pro mě důležité, jak se prezentoval herně. Vítězství je ale vítězství a to je ještě jiná kategorie,“ snažil se najít alespoň nějaká pozitiva Plachý.

David Reitšpies ve stejné fázi turnaje narazil na slovenského obranáře Wanga. Klíčovým okamžikem nakonec zřejmě byla už první sada, kterou prohrál český hráč těsně 10:12, další tři sety už Slovák přidal s větším klidem. „Škoda prvního setu, ale je vidět, že se Wang neustále zlepšuje. David šel pak výkonem trochu dolů, ale je to těžké, protože je to hodně atypický soupeř. Hraje se „sendvičem“ a ne klasickou „trávou“, takže proti tomu je třeba trénovat,“ poukazoval na zvláštnosti slovenského obranáře kouč.

Hlavní soutěž ve druhém kole opustily také všechny české reprezentantky. Hana Matelová prohrála s Korejkou Lee Eunhye stejně jako o den dříve Zdena Blašková. „Hanka měla velmi těžkou soupeřku. Hraje poměrně dobře, ale nedaří se jí vyhrávat v důležitých chvílích. Tentokrát zase za stavu 1:2 vedla 7:0 a nedotáhla to. Takové prohrané sety ji pak samozřejmě sráží dolů,“ našel klíčový okamžik prohry trenér Petr Nedoma.

Vyrovnaný duel s Francouzskou Pauline Chasselinovou sehrála Kateřina Tomanovská, jenomže jí došel dech po čtyřech setech a padla také 2:4. Z českých hráček přitom papírově los měla zřejmě nejpřijatelnější. „Kačka vybojovala těžký zápas se Soljaovou, který možná vypadal jednoduše, s Francouzskou bojovala, ale bohužel se u ní opakuje stejná chyba, kdy jí odejde servis a rozsype se jí systém hry. Je to velká škoda pro ní, protože už se stalo víckrát, že měla poměrně hratelný los, ale nedokázala toho využít,“ litoval hlavní kouč reprezentace žen.

Největší spokojenost panovala s výkonem Markéty Ševčíkové. Ta sice prohrála se Sarah De Nutteovou 0:4, ale postup do druhého kola a předvedená hra trenéra potěšily. „Markéta postupem do druhého kola potvrdila, že její výkony mají vzestupnou tendenci. De Nutteová je výbornou hráčkou a proti takovým Markéta nesmí udělat „nevynucené“ chyby. V důležitých okamžicích pokazí vlastní „pink“. Obecně jsem ale s její hrou spokojený. Stále se chce učit a posouvat a to je skvělé,“ zhodnotil výkony českých hráček Petr Nedoma.

Českým hráčům se nedařilo ani ve čtyřhře a oba dva páry po prohře 1:3 skončily mezi osmi nejlepšími.

WTT FEEDER OLOMOUC 2022

Dvouhra mužů, 2. kolo: Robert Gardos (Rak.) – Pavel ŠIRUČEK 4:2 (6,9,-9,-8,2,4), Yang Wang (Sloven.) – David REITŠPIES 4:0 (10,8,2,6), Park Chan-Hyeok (Kor.) ­– Tomáš POLANSKÝ 4:3 (-3,5,-7,-11,14,6,7).

Dvouhra žen, 2. kolo: Lee Eunhye (Kor.) – Hana MATELOVÁ 4:1 (6,-5,11,10,6), Pauline Chasselin (Fra.) – Kateřina TOMANOVSKÁ 4:2 (8,-9,7,-6,8,6), Sarah De Nutteová (Luc.) – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 4:0 (8,10,8,9).

Čtyřhra mužů, čtvrtfinále: Jo Yokotani, Yuma Tanigaki (Jap.) – David REITŠPIES, Tomáš POLANSKÝ 3:1 (7,9,-6,10), Jakub Zelinka, Ľubomír Pištej (Sloven.) – Pavel ŠIRUČEK, Jiří MARTINKO 3:0 (7,10,5).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

Fotogalerii z turnaje najdete ZDE

související články