KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Chodov

Extraliga mužů / 01.06.2024 / 18:00

0:0

Mix na turnaji WTT v Olomouci vyhráli Korejci, ve finále přehráli Slováky

Pátý hrací den nabídl divákům první finálový souboj. Smíšenou čtyřhru ovládla korejská dvojice Park, Kim. Ve finále porazila stříbrné Slováky Pišteje s Kukuľkovou. V sobotním programu odehráli hráči i další vyřazovací boje v singlech a deblech.


Předposlední den olomouckého turnaje rozběhly semifinálové boje ve smíšených čtyřhrách. Slovenští reprezentanti Ľubomír Pištej s Tatianou Kukuľkovou nedali absolutně šanci Lucemburčanům Glodovi s De Nutteovou a Korejci Park Ganghyeon a Kim Nayeong zase pro změnu sestřelili Srby Levajace s Lupuleskuovou. Finálová dvojice tak byla jasná. Pištej odehrál celkově velmi povedený turnaj, i když zlatou medaili nakonec se svojí deblovou partnerkou nezískal. Ve finále totiž proti korejskému páru tahali za kratší konec a prohráli poměrně jasně 0:3. „Bylo to prakticky bez šance. Soupeři byli tvrdší a jednoznačně lepší. I tak jsme ale naprosto spokojení, protože stříbrná medaile se nezískává každý den. Byl to náš čtvrtý turnaj a druhá medaile, takže paráda,“ rozdával úsměvy slovenský hráč.

K úsměvům měl radost, protože kromě mixu se mu dařilo také ve čtyřhře s Jakubem Zelinkou, ve které došli do semifinále a v jednotlivcích měl na lopatě Roberta Gardose. „Tento turnaj byl skvělý. Dlouho jsem laboroval s různými zraněními a konečně jsem mohl hrát bez toho, aby mě něco bolelo. Los jsem měl v singlu těžký, ale ukázal jsem, že to jde. Hrál jsem podle mě výborně a jen škoda s Gardosem, protože jsem promarnil velký náskok a prohrál jsem 9 v sedmém setu,“ připomněl osmifinálové drama s nasazenou jedničkou Pištej.

Mix byl jediná soutěž, která se dohrála až do konce. Ostatní deblové disciplíny dospěly pouze do finále a vyvrcholí až v neděli. Mezi muži si o cennou trofej zahrají mezi sebou japonské páry. Bratři Yoshimurové, kteří spolu hrají vůbec poprvé, vyzvou své kolegy Tanigakiho a Yokotaniho. Také finále ženské čtyřhry bude čistě asijské. Jednu dvojici tvoří Číňanky Wu Yangchen a Zang Xiatong, které porazily nasazené jedničky Sarah De Nutteovou a Ni Xia Lian a jejich soupeřkami budou Korejky Kim Nayeong a Yoon Hiobin.

V soutěžích jednotlivců bylo v sobotu odehráno pouze čtvrtfinálové kolo. Semifinále je na programu v neděli dopoledne. Probojoval se do něj jediný Evropan, konkrétně nasazená jednička Rakušan Robert Gardos. Ten bude hrát s Korejcem Choem, druhou dvojici tvoří Číňan Zhou a Japonec Maharu Yoshimura.

Mezi ženami bude mít Evropa také své zastoupení, i když trochu diskutabilní. Jedinou zástupkyní tohoto kontinentu je totiž naturalizovaná devětapadesátiletá Lucemburčanka Ni Xia Liang, která dříve také reprezentovala Čínu. Právě dvě Číňanky a jedna Korejka doplňují čtveřici, která se popere o titul.

WTT FEEDER OLOMOUC 2022

Finálové výsledky smíšené čtyřhry

Semifinále: Park Ganghyeon, Kim Nayeong (Kor.) - Dimitrije Levajac, Izabela Lupulesku (Srb.)  3:0 (5,4,5), Ľubomír Pištej, Tatiana Kukuľková (Sloven.) - Eric Glod, Sarah De Nutteová (Luc.) 3:0 (7,10,5).

Finále: Park Ganghyeon, Kim Nayeong (Kor.) - Ľubomír Pištej, Tatiana Kukuľková (Sloven.) 3:0 (8,7,4).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

Fotogalerii z turnaje najdete ZDE

související články