KONEC

SKST Liberec

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

Ostrava senzačně vyrovnala sérii s Chodovem

Nováček nejvyšší ligové soutěže mužů SKST Chodov byl jen krůček od postupu do Superfinále play off, které se bude hrát 1. června v Plzni. V semifinále proti NH Ostrava měl za stavu 2:1 Antonín Gavlas dva mečboly, jenže pak mladý ostravský tým senzačně utkání otočil a vynutil si třetí rozhodující duel.

Západočeši se určitě poučili ze zaváhání vítěze základní části El Niňa Praha a mladému ostravskému týmu nechtěli povolit víc, než mohli. Před vlastním publikem vyhráli jasně 3:0 a v Ostravě pozici mírného favorita chtěli obhájit. To se jim však nepovedlo.

V úvodní dvouhře Ondřej Květon přehrál Michala Bankosze, a utkání slibovalo mimořádně dramatickou podívanou. A k té také došlo. Zkušený Antonín Gavlas porazil bez ztráty setu Víta Kadlece a pak v pětisetové bitvě získal druhý bod hostů Dmitrij Prokopcov.

Když vedl ve čtvrté dvouhře Gavlas nad Květonem 2:1 na sety, nebyly naděje domácích na prodloužení série příliš vysoké. Jenže ostravský hráč byl jiného názoru. Obrovskou bojovností vyhrál koncovku čtvrtého setu, odvrátil dva mečboly a nevzdal to, ani když jeho soupeř diktoval tempo v setu pátém. Ondřej Květon nakonec zápas vyhrál a nevěřícně kroutil hlavou. „Tenhle zápas rozhodlo štěstí, nic jiného. Tonda Gavlas byl lepší, jenže já jsem mu dal v pátém setu snad devět prasátek a měl jsem opravdu kliku. Vlastně bych se mu měl omluvit, tohle měl vyhrát on,“ vysvětloval při pozápasovém rozhovoru.

Jenže, jedno novinářských z klišé hovoří jasně. Na tohle se nikdo neptá, takový je zkrátka sport. Ondřej Květon potvrdil, že zápas končí až posledním míčkem a jeho bojovnost se domácímu týmu vyplatila. Diváci hnali svůj tým za vítězstvím, které Vít Kadlec v souboji s Michalem Bankoszem nakonec zařídil. Zvítězil 3:1 a poslal sérii zpět na západ Čech.

Trenér Ostravy Miroslav Bindač nemohl po utkání říct nic jiného, než že před svými svěřenci smeká. „Je to skvělý mančaft, dneska Ondra Květon prohrával 1:2 a už jsme byli skoro vyřazení, ale on odehrál skvělý zápas. Taky Víťa Kadlec, prohrál první zápas proti skvělému Tondovi Gavlasovi, ale nemám mu co vyčíst. Udělal pak ten rozhodující bod. A také Saša odehrál skvělý zápas. Všichni bojovali jako lvi a myslím, že si to rozhodující utkání všichni zaslouží. Skalp Tondy Gavlase se počítá obrovsky, on je jeden z nejlepších hráčů extraligy a porazit ho v takovém utkání, to opravdu smekám klobouček. Rozhodující souboj o postup bude zajímavý. My jsme, jak vidno, dost nevyzpytatelný mančaft. Jednou udělá dva body Víťa, jednou Ondra, na trojce zahraje Saša nebo třeba nastoupím já, prostě se budeme rvát o ten postup.“

Rozhodující duel série mezi Ostravou a Chodovem je na programu příští týden, už zítra se však mohou všichni fanoušci těšit na druhý duel série mezi Libercem a HB Ostrov Havlíčkův Brod. Začíná tradičně v 18 hodin a opět ho budou přenášet televize ArenaSport a portály ČT sport Plus a ping-pong.cz.

Extraliga mužů, sezona 2023/2024

Výsledek semifinále play off

NH Ostrava –SKST Chodov 3:2

Ondřej KVĚTON – Michal BANKOSZ 3:1 (9,10,-11,8), Vít KADLEC – Antonín GAVLAS 0:3 (-9,-7,-9), Oleksandr TYMOFĚJEV – Dmitrij PROKOPCOV 2:3 (-5,-6,5,9,-7), Ondřej KVĚTON – Antonín GAVLAS 3:2 (10,-6,-4,15,9), Vít KADLEC – Michal BANKOSZ 3:1 (10,9,-9,11). Stav série: 1:1.

Další program semifinále play off

Pátek, 3. května

SKST Liberec – HB Ostrov Havlíčkův Brod (18)

Středa, 8. května

SKST Chodov – NH Ostrava (18)

Čtvrtek, 9. května

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Liberec (případné třetí utkání, 18)

Kompletní informace o Extralize mužů najdete ZDE

související články