KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

Pět medailových umístění v Bosně a Hercegovině

Čtvrtým ze šesti turnajů letošního Europe Youth Series byl podnik v Bosně a Hercegovině. Do Sarajeva odjela také česká výprava hráčů a hráček kategorií U15 a U13, přivezla hned pět medailových umístění. To je určitě velmi potěšitelné, jen je škoda, že to ani jednou nevyšlo na zlato.

Turnaj začal soutěžemi smíšených družstev. V kategorii U15 český tým ve složení Filip Račák, Jakub Kabelka, Simona Holubová a Eliška Vožická prošel základní skupinou bez jediného zaváhání a postoupil do vyřazovacích bojů z prvního místa. V semifinále narazil na družstvo Chorvatsko 1 a po prohře 1:5 hrál o konečné třetí místo. Výhra 5:4 nad Chorvatskem 2 byla hezkým zakončením této fáze turnaje.

V kategorii U13 startovalo jen šest smíšených družstev, včetně smíšeného česko-chorvatsko-slovenského. Ondřej Morávek a Laura Maršíčková spojili síly se Slovenkou Barborou Melissou Guassardovou a Chorvatem Bono Hrnčičem. V základní skupině obsadili druhé místo a zahráli si rovnou finále. V něm prohráli s Rumunskem 1:5.

Druhou polovinu pětidenního podniku obstaraly soutěže jednotlivců. Ve dvouhře chlapců U15 došel Filip Račák do semifinále a po prohře 1:3 s Italem Fracescem Trevisanem skončil na třetím místě. Jakub Kabelka vypadl ve druhém kole play off s Maďarem Markem Gergelym. V soutěži děvčat se sice obě české hráčky probojovaly do play off, jenže Simona Holubová vypadla v prvním kole s Maďarkou Johannou Peteryovou a Eliška Vožická se Slovenkou Lilianou Alicjou Guassardovou.

Deblové soutěže žádný další medailový v této kategorii nepřinesly. Ondřej Morávek zkusil štěstí o kategorii výš a společně s Maďarem Zsomborem Fegyverem vypadli ve třetím kole s Rumuny Istratem a Nagym. Filip Račák a Jakub Kabelka nestačili rovněž ve třetím kole na Maďary Gergelyho se Zsaboem. Ve čtyřhře děvčat Simona Holubová s Eliškou Vožickou nepřešly přes druhé kolo.

Ve dvouhře U13 se Ondřej Morávek probojoval až do finále, v němž prohrál z Němcem Lukasem Wangem těsně 2:3 a 10:12 v pátém setu. I tak byla stříbrná medaile vynikajícím výsledkem. Laura Maršíčková ve dvouhře vypadla ve čtvrtfinále play off, když nestačila na Slovenku Bianku Bascovou. Chuť si napravila se čtyřhře, když společně s další Slovenkou Barborou Melissou Guassardovou postoupily až do finále. Po prohře 1:3 s německým párem Amelie Guzi Jia, Anna Walterová braly nakonec stříbrné medaile.

Kompletní výsledky najdete ZDE

související články