KONEC

SK Dobré

MK Řeznovice

Extraliga žen / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

KT Praha

SKST Chodov

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Sokol PP Hradec Králové

SF SKK El Niňo Praha

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST TESLA BATTERIES Havířov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST Liberec

TTC Ostrava 2016

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SVS Hradec Králové PROFIRISK

SKST Charvát Havířov

Extraliga žen / 16.03.2024 / 11:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 16.03.2024 / 13:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

MK Řeznovice

Extraliga žen / 16.03.2024 / 20:00

KONEC

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 17.03.2024 / 16:00

HB Ostrov čeká Grand Finals Europe Trophy

V minulém roce se uskutečnil první ročník evropské klubové soutěže Europe Trophy. V mužské kategorii v něm senzačně zvítězil Havířov, v ženské na skvělém druhém místě skončil Moravský Krumlov. Letos se na tyto úspěchy pokusí navázat hráčky HB Ostrov Havlíčkův Brod. O víkendu budou bojovat v portugalské Mirandele na Grand Finals.

Svoji cestu novou evropskou klubovou soutěží zahájily v tzv. Regionu C, kde ve skupině B v Bratislavě obsadily druhé místo. Jediného přemožitele našly v chorvatském týmu STK Aquaestil Duga Resa. Následně je čekalo utkání o třetí místo a také o postup do Grand Final. V něm porazily s jistotou druhý tým skupiny A domácí ŠKST Bratislava a společně s Duga Resou a řeckým klubem ASEA Florinas si zajistily postup na závěrečný turnaj.

Na Slovensku se o postup zasloužila trojice Darya Kiselová, Linda Záděrová a Tereza Pytlíková. Pro závěrečný turnaj v Mirandele bude mít trenér Bohumil Vožický jiný kádr. Do Portugalska zamíří s kvartetem Aneta Širučková, Adel Mohamed Shoumanová, Tereza Pytlíková a Anna Stránská.

O vítězství v ženské kategorii druhého ročníku poháru bude usilovat osm týmů. HB Ostrov bude hrát ve skupině A proti chorvatskému STK Aquaestil Duga Resa, domácí Mirandele a francouzskému Entente Saint Pierraise TT. Ve skupině B hrají TT Jouè les Tours z Francie, B-72 z Norska, ASEA Sarises Florinas z Řecka a Uniao Sebastianense F.C. z Portugalska. Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí do semifinále a jeho vítězové pak pochopitelně do finále, ostatní čekají utkání o konečné pořadí.

Postup do semifinále by byl určitě velikým úspěchem českého družstva, ovšem před samotným turnajem je těžké odhadnout, jak reálný tento cíl je. „Máme ve skupině opět chorvatský klub Duga Resa, který v úvodní fázi poháru v Bratislavě nastoupil se dvěma Číňankami. V tuto chvíli netušíme, v jaké přijede sestavě, ale bude to určitě velmi těžký soupeř. A podobné bude platit i o dalších dvou družstvech v naší skupině. V ní máme dokonce i pořádající Mirandelu. Budeme bojovat o každý zápas, každá výhra bude znamenat další body do klubového žebříčku. Hrajeme v evropských pohárech prvním rokem, takže jde především o zkušenost a předvedenou hru,“ řekl před odletem trenér Bohumil Vožický.

Foto: facebook/HB Ostrov

Kompletní program Grand Finals najdete ZDE

související články