KONEC

SK Dobré

MK Řeznovice

Extraliga žen / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

KT Praha

SKST Chodov

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Sokol PP Hradec Králové

SF SKK El Niňo Praha

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST TESLA BATTERIES Havířov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST Liberec

TTC Ostrava 2016

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SVS Hradec Králové PROFIRISK

SKST Charvát Havířov

Extraliga žen / 16.03.2024 / 11:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 16.03.2024 / 13:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

MK Řeznovice

Extraliga žen / 16.03.2024 / 20:00

KONEC

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 17.03.2024 / 16:00

Lindu Záděrovou čeká nezvyklý šampionát

Společně s Helenou Sommerovou je juniorka Linda Záděrová nejzkušenější členkou české výpravy, která už po víkendu vyrazí na letošní MEJ do Bělehradu. Obě si svoji premiéru odbyly v kategorii kadetek už před pěti lety v portugalském Guimarãesi.

Linda Záděrová od té doby dokázala vybojovat na juniorských šampionátech čtyři medaile a je v tomto směru jednoznačně nejúspěšnější ze všech aktuálních mládežnických reprezentantů a reprezentantek. Další by ráda přidala letos v Srbsku, čeká ji však nezvykle krátký turnaj. Nebude totiž kvůli přestávce, zaviněné zraněním, startovat v soutěži družstev.

Mrzí vás hodně, že nebudete součástí juniorského týmu a budete na turnaji hrát pouze soutěže jednotlivců?

Bude to samozřejmě jiné, protože právě soutěžemi družstev šampionát začíná. Já mám týmové soutěže ráda. Jsme tam všichni spolu, sice za stolem bojujeme každý za sebe, ale celkově je důležitý výsledek týmu. Navíc jsme před třemi lety v Ostravě získaly bronz, což byl krásný úspěch a obrovská radost všech hráček. Trochu mě mrzí, že mě zdraví nepustí na celé mistrovství, ale jsem na druhou stranu ráda, že jsem dobře připravena alespoň na ty jednotlivce.

Je vaše rameno v absolutním pořádku?

Podle posledních vyšetření je to v pořádku, samozřejmě bude záležet na tom, jak velikou zátěž rameno vydrží. Já věřím, že vydrží a bude vše v pohodě i po Bělehradu.

Bude vám hodně chybět zápasová zkušenost? Za posledních několik týdnů a měsíců jste mnoho soutěžních zápasů neodehrála.

Maličko se toho bojím, protože vím, jaké to bylo, když jsem začínala po první pauze. Nemám ale jinou možnost než věřit, že to dopadne dobře. Trénink pochopitelně neumí úplně napodobit atmosféru velkého turnaje, ale jsem připravena se s tím poprat.

Ve své sbírce máte hned při individuální medaile z MEJ, dvě ze čtyřhry a jednu z mixu. Určitě by vás potěšilo přidat další. Kde vidíte největší šance?

Je potřeba říct, že ve dvouhře to bude hodně těžké. Tam je konkurence obrovská. Smíšenou čtyřhru budu hrát s Adamem Štalzerem. Na tréninku nám to spolu funguje, bylo by fajn navázat na bronz z Kluže. Největší naděje asi budou ve čtyřhře. Opět budu hrát s Chorvatkou Hanou Arapovičovou. Vloni jsme vybojovaly bronz, když budeme ve formě, určitě se o medaili popereme.

Jak Hana Arapovičová reagovala na to, že jste byla delší dobu zraněná? Nechtěla třeba jinou spoluhráčku?

Hanka je skvělá holka a známe se už několik let. Nejdříve mi pochopitelně přála hodně zdraví, ať jsem zase brzy fit a ani jednou mi nenaznačila, že by chtěla hrát v Bělehradu s někým jiným. Také věří, že máme šanci dostat se na stupně vítězů.

související články