KONEC

SK Dobré

MK Řeznovice

Extraliga žen / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

KT Praha

SKST Chodov

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Sokol PP Hradec Králové

SF SKK El Niňo Praha

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST TESLA BATTERIES Havířov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST Liberec

TTC Ostrava 2016

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SVS Hradec Králové PROFIRISK

SKST Charvát Havířov

Extraliga žen / 16.03.2024 / 11:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 16.03.2024 / 13:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

MK Řeznovice

Extraliga žen / 16.03.2024 / 20:00

KONEC

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 17.03.2024 / 16:00

V Mnichově začalo multisportovní mistrovství Evropy

Devět sportů najednou, padesát účastnických zemí, čtyři tisíce sportovců a sto sedmdesát sedm medailových sad. To vše představuje multisportovní mistrovství Evropy, které dnes začalo v Mnichově. Stolní tenis je součástí tohoto šampionátu a boje v pěti soutěžích začnou v sobotu.

O svátek sportu, který je současně i oslavou padesátiletého výročí konání letních olympijských her v roce 1972, je podle organizátorů obrovský mediální zájem. Je naplánováno přes tři a půl tisíce hodin živého vysílání a záznamů digitálního vysílání na padesáti kanálech. Konkrétně stolní tenis bude možné sledovat živě na ETTU TV, věřme, že se díky svým výkonům čeští stolní tenisté dostanou i na obrazovky ČT sport.

Do dějiště šampionátu už odcestovaly obě části české výpravy stolních tenistů. Muži se přesunuli do bavorské metropole ze soustředění v Saarbrückenu, ženy finišovaly přípravu na severu Moravy v havířovském Národním tréninkovém centru a také v Ostravě.

Vloni na šampionátu ve Varšavě měl Lubomír Jančařík na dosah medaili ve dvouhře, když až ve čtvrtfinále podlehl Dimitriji Ovtcharovovi těsně 3:4. Také letos by čeští reprezentanti rádi zasáhli do bojů o medaile. Snadné to mít nebudou, do Mnichova se sjede absolutní evropská špička, pouze s drobnými výjimkami. Tou poslední je například odhlášení německé reprezentantky Petrissy Soljaové.

V ženské kategorii bude patřit ke spolufavoritkám aktuálně šestadvacátá hráčka světového žebříčku Hana Matelová, která bude ve dvouhře pátou nasazenou. Se svojí slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou patří navíc k nejlepším evropským párům ve čtyřhře a už dvakrát skončily na ME ve čtvrtfinále. Letos by si moc přály, aby to konečně „cinklo“.

Společně s Matelovou se pod vedením trenéra Petra Nedomy v Mnichově představí trojice Kateřina Tomanovská, Zdena Blašková a Markéta Ševčíková. Všechny tři čeká ve dvouhře kvalifikace o postup do hlavní soutěže. Vítězky loňského Czech Open Tomanovská s Blaškovou budou spolu hrát čtyřhru, partnerkou Ševčíkové bude v deblu rakouská reprezentantka Amelie Soljaová.

Mužů se v Mnichově představí pět, trenérem je Josef Plachý. Jedničkou týmu a jediným přímo nasazeným hráčem ve dvouhře je Lubomír Jančařík. Aktuálně je třicátým nasazeným. Jen o jedno místo přímá účast v hlavní soutěži unikla Tomáši Polanskému. Také Pavel Širuček, Jiří Martinko a David Reitšpies budou muset hrát kvalifikaci.

Ve čtyřhře mužů si spolu zahrají Pavel Širuček a Jiří Martinko, Tomáš Polanský nastoupí do bojů se svým kamarádem a klubovým spoluhráčem Slovincem Darko Jorgičem. V soutěži ve smíšené čtyřhře se pak představí páry Lubomír Jančařík, Zdena Blašková a David Reitšpies, Kateřina Tomanovská.

Samotné soutěže začnou tedy až v sobotu 13. srpna, už dnes večer je však na programu velmi důležitá součást turnaje. V 19 hodin večer se losuje skupinová fáze dvouhry mužů i žen, stejně jako předkola všech tří deblových soutěží. V pátek odpoledne proběhne los nasazených jednolivců a párů ve všech soutěžích.

Kompletní informace o ME najdete ZDE

související články