KONEC

SK Dobré

MK Řeznovice

Extraliga žen / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

KT Praha

SKST Chodov

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

TJ Sokol PP Hradec Králové

SF SKK El Niňo Praha

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST TESLA BATTERIES Havířov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SKST Liberec

TTC Ostrava 2016

Extraliga mužů / 15.03.2024 / 18:00

KONEC

SVS Hradec Králové PROFIRISK

SKST Charvát Havířov

Extraliga žen / 16.03.2024 / 11:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 16.03.2024 / 13:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

MK Řeznovice

Extraliga žen / 16.03.2024 / 20:00

KONEC

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 17.03.2024 / 16:00

Grand Finals Europe Trophy v Havířově

Úvodní ročník evropského poháru Europe Trophy vyvrcholí o víkendu v Havířově. Do Grand Finals postoupilo osm družstev v soutěži mužů a stejný počet v soutěži žen. O pohár pro vítěze, ale také přímý postup do příštího ročníku Evropského poháru budou usilovat také hráči TESLA BATTERIES Havířov a hráčky TT Moravský Krumlov.


Domácí tým nastoupí ve čtyřčlenné skupině B proti anglickému Draycott & Long Eaton TTC, estonskému Taltech Sports Club a rumunskému CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc. Trenér Kamil Koutný bude mít k dispozici kompletní tým s jedním trumfem navíc. Poprvé se v barvách Havířova představí Uzbek Zokhid Kenjajev. „Naším cílem je nejprve postoupit ze skupiny do semifinále. Pak uvidíme, jaké budou naše šance dál. Hodně důležité bude, v jaké formě se představí Zokhid Kenjajev. Máme ho na soupisce, ale ještě za náš klub nehrál. Je to zkušený hráč a s ním by byly naše šance výrazně vyšší. Myslím, že ve druhé skupině jsou dva favorité na celkové vítězství, a to kluby z Francie a Španělska. Ale my budeme hrát ve své hale, to by měla být výhoda,“ říká před začátkem turnaje havířovský kouč.

O dvě postupová místa do semifinále budou usilovat také hráčky Moravského Krumlova. Ty mají ve skupině B za soupeře anglický Fusion TTC, belgický KTTC AFP Antwerpen a rakouský SU Sparkasse Kufstein. Rovněž trenér Jindřich Bíla věří, že jeho družstvo postoupí do závěrečných bojů o celkové vítězství. „Těšíme se na Grand Finals, bude to další vrchol sezony. Přijedeme v nejsilnější sestavě a chceme bojovat o vítězství. Hráli jsme letos Ligu mistrů, Evropský pohár a nyní nás čeká závěr Europe Trophy. Žádný jiný klub nehrál všechny tři soutěže. Favoritem na vítězství je podle mého názoru Panathinaikos Athény. Mají na soupisce Szandru Pergel a Anu Tofant, to jsou hodně kvalitní hráčky. V naší skupině bude silný rakouský Kupfstein, ale věřím, že se nám podaří postoupit.“

Turnaj začíná v pátek 17. června v 10 hodin a vyvrcholí v neděli 19. června finálovými duely v 11 hodin.

Europe Trophy Grand Finals, Havířov

Soutěž mužů

Skupina A: Arteal Tenis De Mesa (Šp.), Metz TT (Fr.), Grandham Academy (Angl.), TJ Geolog Rožnava (Sloven.).

Skupina B: Taltech Sports Club (Est.), SKST TESLA BATTERIES Havířov, CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (Rum.), Draycott & Long Eaton TTC (Angl.).

Soutěž žen

Skupina A: Panathinaikos A.C. (Řec.), SC SKŠT Bratislava (Sloven.), Draycott & Long Eaton TTC (Angl.), SCO Ossiachersee Bodensdorf (Rak.).

Skupina B: Fusion TTC (Angl.), TT Moravský Krumlov, KTTC AFP Antwerpen (Bel.), SU Sparkasse Kufstein (Rak.).

Kompletní informace o poháru najdete ZDE

související články