KONEC

SKST Liberec

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

Hana Matelová vyhrála anketu Stolní tenista roku 2021

Součástí sobotního programu šampionátu v Kutné Hoře bylo vyhlášení ankety Stolní tenista roku 2021. Její vítězkou v hlavní kategorii se stala Hana Matelová, která navázala na stejný úspěch v roce 2017.


V anketě opět hlasovala pouze odborná porota složená ze členů výkonného výboru ČAST, předsedů odborných komisí, trenérů extraligových celků mužů i žen, reprezentačních trenérů dospělých i mládeže a také hráčů a hráček, kteří byli v roce 2021 členy národního týmu dospělých.

Výsledky byly díky řadě úspěchů napříč kategoriemi a soutěžemi velmi těsné. Hana Matelová porazila v hlasování druhého v pořadí Lubomíra Jančaříka o pouhé čtyři body. Získala jich celkem 76. Slavnostního vyhlášení se nemohla osobně zúčastnit, protože startuje na turnaji světového okruhu v Kataru. Cenu za ní převzala její máma Věra. Hráčka francouzského ASRTT Etival na dálku všem, kdo jí dali hlas, poděkovala. „Velmi si tohoto ocenění vážím. Loňský rok byl pro mne výjimečně úspěšný. Opět jsem vybojovala titul mistryně republiky, hrála jsem dobře ve francouzské lize, a hlavně jsem vybojovala dva cenné úspěchy na mezinárodních turnajích. Bronz z TOP 16 v řeckém Thessaloniki mi dodal potřebné sebevědomí a pak přišel největší úspěch kariéry, když jsem vyhrála turnaj světového okruhu v Tunisu.“

V kategorii Talent roku se z vítězství poprvé v kariéře radoval Martin Šíp z pražské Kotlářky. Největší osobnost bronzového týmu kadetů na MEJ ve Varaždinu si z šampionátu přivezl ještě stříbro v mixu, které vybojoval s ukrajinskou spoluhráčkou Veronikou Matiuninovou. Na druhém místě v této kategorii skončil Štěpán Brhel, třetí byl Šimon Bělík.

Mezi trenéry zopakoval triumf z předchozího ročníku Josef Plachý. Reprezentační kouč mužů dovedl nejprve Lubomíra Jančaříka a pak také Pavla Širučka k úspěchům na olympijských kvalifikacích. Společně se svým týmem se pak radoval z pátého místa na mistrovství Evropy v rumunské Kluži. Na druhém místě skončil kouč českých kadetů a současně mistrovského HB Ostrov Havlíčkův Brod Bohumil Vožický.

Právě postup do čtvrtfinále evropského šampionátu, kde Češi prohráli těsně z Německem 2:3, vynesl na první místo v kategorii Družstvo roku reprezentační tým mužů. Kvarteto Lubomír Jančařík, Tomáš Polanský, Jiří Martinko a Tomáš Martinko se mezi osmičku nejlepších družstev probojovalo po dlouhých jedenácti letech. Na druhém místě skončili o pouhé dva body muži HB Ostrov Havlíčkův Brod, třetí byli kadeti České republiky.

související články