Hodonín srovnal stav finálové série

Boj o titul v play off Extraligy žen je podobně jako v minulých ročnících velmi vyrovnaný a napínavý. O nových mistryních republiky rozhodne až třetí utkání, protože hráčky SKST Plus Hodonín oplatily svým soupeřkám z HB Ostrov Havlíčkův Brod porážku z úvodního duelu a po výhře 4:1 srovnaly stav série.

Domácí trenér Jaroslav Mikeska měl k dispozici nejen všechny hráčky, které se představily v úvodním finálovém duelu, ale také australskou jedničku Min Hyung Jee, která si letos zajistila účast na olympijských hrách v Paříži. Australanka sice v letošním ročníku prohrála s Tatianou Kukulkovou a také v I. lize s Veronikou Polákovou, ale byla bezesporu pro Hodonín velikou posilou.

Potvrdila to hned ve druhé dvouhře, když za stavu 0:1 nastupovala právě proti Kukulkové. Hostující tým šel zásluhou Zdeny Blaškové do vedení, ale Min Hyung Jee potvrdila své kvality a slovenské reprezentantce vrátila porážku z říjnového extraligového duelu v základní části. Srovnala stav utkání na 1:1. Hostující fanoušci sice stále věřili, že by titul mohli slavit už po druhém finále. Jenže pak jejich optimismus zchladila zkušená Karin Grofová. Té se v hodonínské herně mimořádně daří a svojí bojovností doslova soupeřky drtí. Lindě Záděrové nedala vůbec žádnou šanci a ve třech setech ji porazila.

Velmi důležitý byl souboj Min Hyung Jee se Zdenou Blaškovou. Obě hráčky měly na svém kontě jednu výhru a z té druhé se radovala australská posila domácího týmu. Prohrála sice první set, ale postupně ovládla dění za stolem a vyhrála 3:1.

Hostující kouč Bohumil Vožický se za nepříznivého stavu rozhodl udělat v sestavě změnu a místo Lindy Záděrové poslal do boje juniorku Veroniku Polákovou. Ta se mnohem zkušenější Natalie Partykové vůbec nezalekla a hrála od prvních míčků velmi aktivně. Jenže pouhou snahou a bojovností si na oporu Hodonína nepřišla. V koncovce prvního setu ztratila slibné vedení a pak už byla Partyková lepší hráčkou. Zařídila čtvrtý bod a tím i stěhování série zpátky do Havlíčkova Brodu. „Myslím, že utkání rozhodl stejný faktor jako v tom prvním. V Havlíčkově Brodě bodovaly všechny tři domácí hráčky, tentokrát bodovaly naše holky. Je vidět, jak důležitá je vyrovnanost celého družstva. Jsem moc rád, že Australanka udělala dva body, věřil jsem jí, ale nic jistého neměla. Havlíčkův Brod má silný mančaft a boj o titul bude ještě hodně těžký,“ řekl po utkání velmi spokojený trenér Hodonína Jaroslav Mikeska.

O novém mistru republiky se tak rozhodne v neděli od 16 hodin a je jisté, že v hale HB Ostrov bude opět mimořádně bouřlivá kulisa. A stejně tak je jisté, že rozhodující duel budete moci sledovat živě na stanici ArenaSport a také portálech ČT sport Plus a ping-pong.tv.

Extraliga žen, sezona 2023/2024

Finále play off

SKST Plus Hodonín – HB Ostrov Havlíčkův Brod 4:1

Natalia PARTYKOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 0:3 (-4,-7,-5), MIN Hyung Jee – Tatiana KUKULKOVÁ 3:1 (12,-7,6,10), Karin GROFOVÁ – Linda ZÁDĚROVÁ 3:0 (2,7,8), MIN Hyung Jee – Zdena BLAŠKOVÁ 3:1 (-8,4,5,7), Natalia PARTYKOVÁ – Veronika POLÁKOVÁ 3:0 (9,5,6). Stav série: 1:1.

Další program finále play off

Neděle, 26. května

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Plus Hodonín (16)

Kompletní informace o Extralize žen najdete ZDE

Fotogalerii z finále Extraligy žen najdete ZDE

související články