Hodonín ve Francii vyhrál, ale nepostoupil

Hráčkám Hodonína se do finále Ligy mistryň postoupit nepodařilo. Po prohře 1:3 v domácím prostředí sice na stole soupeřek z francouzského klubu Etival ASRTT vyhrály 3:2, přesto si finále prestižní klubové soutěže zahraje francouzský klub.

Japonka Sakura Moriová v hodonínském týmu tentokrát potvrdila své kvality a zařídila dva body, ale ani to nestačilo. Domácí tým získal potřebné dva body. Úvodní dvouhru s portugalskou reprezentantkou Shao Jieni prohrála Natalia Partyková a pak ve třetí dvouhře překvapivě prohrála také Karin Grofová s Camelii Iacobovou.

Moriová sice ještě srovnala, ale to už hráčky českého mistra věděly, že je postup ztracen. V posledním zápase nakonec Natalia Partyková ve zkráceném setu porazila Marii Migotovou, bohužel z postupu se nakonec radovaly hráčky francouzského klubu.

Liga mistryň, sezona 2023/2024

Výsledek 2. semifinále

Etival ASRTT – SKST PLUS Hodonín

SHAO Jieni – Natalia PARTYKOVÁ 3:0 (7,6,5), Marie MIGOTOVÁ – Sakura MORIOVÁ 0:3 (-6,-5,-4), Camelia IACOBOVÁ – Karin GROFOVÁ 3:0 (10,6,5), SHAO Jieni – Sakura MORIOVÁ 1:3 (-3,6,-6,-7), Marie MIGOTOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 2:3 (-7,6,11,-9,-3).

Kompletní informace o Lize mistryň najdete ZDE

 

související články