Matelová s Balážovou jsou v Düsseldorfu ve finále

Dva těžké zápasy absolvovala během odpoledne předposlední hrací den turnaje WTT Feeder v německém Düsseldorfu česká reprezentantka Hana Matelová. Zatímco v osmifinále dvouhry prohrála těsně s Číňankou Wu Yangchen, ve čtyřhře společně s Barborou Balážovou postoupily do finále.

Ve dvouhře byla česká reprezentantka čínské soupeřce naprosto vyrovnanou hráčkou. V prvním i druhém setu vedla 10:9 a měla setboly. Oba sety bohužel prohrála. Pak ještě zvládla vyhrát třetí dějství, v tom čtvrtém opět měla setbol, jenže potřetí prohrála 10:12.

Smůlu v koncovkách si naštěstí nepřenesla i do deblové soutěže. V dopoledních hodinách nejprve společně s Balážovou vyřadily 3:2 na sety Slovenku Tatianu Kukulkovou s Polkou Natálií Bajorovou, v semifinále pak dokonce potřebovaly o jeden set méně. Korejky Lee Eunhye, Kim Hayeong držely s turnajovými jedničkami krok, vyhrály první set a pak podlehly česko-slovenské dvojici třikrát v koncovkách. Hana Matelová s Barborou Balážovou se tak mohou těšit na finále v němž vyzvou čínský pár He Zhuojia, Wang Tianyi.

WTT Feeder Düsseldorf III

Výsledky české hráčky

Dvouhra žen, osmifinále: Wu Yangchen (Čína) – Hana MATELOVÁ 3:1 (10,10,-10,10).

Čtyřhra žen, čtvrtfinále: Hana MATELOVÁ, Barbora Balážová (Sloven.) – Tatiana Kukulková (Sloven.), Natalia Bajorová (Pol.) 3:2 (-6,-6,9,14,8). Semifinále: Hana MATELOVÁ, Barbora Balážová (Sloven.) –Lee Eunhye, Kim Hayeong (Kor.) 3:1 (-7,9,10,9).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

související články