KONEC

SKST Liberec

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

Neskutečné! Hodonín je v semifinále Ligy mistryň

Prohrát v úvodním utkání čtvrtfinálové série Ligy mistryň 1:3 a pak si pro postup zaletět do Francie? Žádný problém, hráčkám Hodonína se tento kousek povedl a mohou se těšit na další zážitky v nejprestižnější klubové soutěži v Evropě. Ve francouzských Métách si postup zajistily v tzv. Golden Match.

Český mistr v domácím prostředí prohrál 1:3 a jen málokdo by čekal, že bude o postup ve Francii bojovat přes tři a půl hodiny. Svěřenkyně trenéra Jaroslav Mikesky však do odvety daly všechny síly, a hlavně vyhrály dva zkrácené sety.

Ten první hned v úvodní dvouhře Zvládla skvěle Karin Grofová. S Rumunkou Adinou Diaconuovou sice začala dobře, ale po vyhraném prvním setu dovolila soupeřce otočit vývoj zápasu. Nic ovšem nevzdala, vyhrála koncovku čtvrtého dějství a v pátém setu nepovolila soupeřce ani jeden míček. Na její výkon hned vzápětí navázala Japonka Sakura Moriová, když porazila Marii Tailakovovou.

Ve třetí dvouhře sice ještě Natalia Partyková nedokázala dotáhnout utkání do vítězného konce, ale klíčový bod pro naději na postup udělala Sakura Moriová. Porazila Diaconuovou opět 6:0 ve zkráceném pátém setu, a podobně jako sérii pražského El Niňa v Evropském poháru musel rozhodnout i toto čtvrtfinále Golden Match.

Na rozdíl od Pražanů se však hráčkám Hodonína tento souboj vydařil na jedničku. Nejprve Sakura Moriová navázala na své výkony z předchozích dvou klasických zápasů a pak zužitkovala své zkušenosti Karin Grofová. Proti Paulině Chasselinové hrála odvážně a přesně, takže po zisku jedenáctého míčku mohla přeběhnou celý kurt a společně se spoluhráčkami a trenérem slavit postup. Naprosto zasloužený postup. "Už po prvním utkání u nás jsem říkal, že výsledek 1:3 byl krutý a úplně nevypovídal o poměru sil. Minimálně dva body jsme získat měli. A myslím, že se to ukázalo i teď, když jsme dokázali v odvetě vyhrát. Klíčem bylo, že jednička soupeřek Adina Diaconuová snad poprvé, co proti nim hrajeme prohrála. A dokonce dvakrát. Karin i Sakura s ní neuvěřitelně zvládly páté sety, když jí nepovolily ani jeden míček. My jsme každopádně už před odvetou věřili, že se do zlatých setů můžeme dostat. Sakura to skvěle rozehrála, když otočila s Tailakovovou nepříznivý vývoj z 1:6 a set vyhrála. A Karin jsem hodně věřil, protože ona tyhle klíčové momenty zvládat umí. Holky podaly neuvěřitelný výkon a zaslouženě jsme postoupili," řekl k utkání hodonínský trenér Jaroslav Mikeska.

Liga mistryň, sezona 2023/2024

Výsledek českého klubu

Metz TT – SKST PLUS Hodonín 1:3

Adina DIACONUOVÁ – Karin GROFOVÁ 2:3 (-7,7,9,-9,-0), Mariia TAILAKOVOVÁ – Sakura MORIOVÁ 1:3 (-9,6,-14,-5), Pauline CHASSELINOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 3:1 (11,-9,9,8), Adina DIACONUOVÁ – Sakura MORIOVÁ 2:3 (9,-11,-7,11,-0).

Golden Match: Metz TT – SKST PLUS Hodonín 0:2

Mariia TAILAKOVOVÁ – Sakura MORIOVÁ 9:11, Pauline CHASSELINOVÁ – Karin GROFOVÁ 4:11.

Kompletní informace o Lize mistryň najdete ZDE

související články