Ondřej Morávek vyhrál v Havířově dvouhru U13

Další skvělý úspěch si do své sbírky přidal na turnaji WTT Youth Contender v Havířově mladý český reprezentant Ondřej Morávek. Vyhrál dvouhru U13, když ve finále porazil Angličana Pabla Ramireze 3:0. Vítězem dvouhry U17 se stal Japonec Kazuki Yoshiyama.

Za výrazné podpory svých kamarádů z reprezentace a dalších hráčů a trenérů se Ondřej Morávek předposlední den turnaje se svými soupeři příliš nepáral. Nejprve porazil Rakušana Louise Fegerla 3:1, pak stejným poměrem přehrál hráče Čínské Tchaj-peje Lo Yung-Chenga a ve finále už proti Ramirezovi neztratil ani jeden set.

Po vítězném finále byl pochopitelně velmi spokojený. „Myslím si, že se mi tenhle turnaj opravdu povedl i přes to, že konkurence zde byla veliká. Zlomový moment byl určitě ve čtvrtfinále proti Lousi Fegerlovi, který hrál výborně. Cítím se teď opravdu dobře, všechno mi chodilo na stůl, hlavně tedy můj bekhend,“ řekl.

Turnaj v Havířově vyvrcholí v neděli, kdy jsou na programu vyřazovací boje ve dvouhrách U19, U15 a U11. Už nyní je jisté, že si pro některou z trofejí přijde další český hráč v nejmladší kategorii. A třeba se s konkurencí úspěšně poperou i junioři a kadeti a sbírka se rozroste ještě víc.

WTT Youth Contender Havířov 2024

Finálové výsledky

Dvouhra chlapců U17

Semifinále: Kazuki Yoshiyama – Shunto Iwaida (oba Jap.) 3:1 (9,-1,5,4), Ryuusei Kawakami (Jap.) – Tan Nicholas (Singap.) 3:0 (6,8,9). Finále: Kazuki Yoshiyama – Ryuusei Kawakami 3:0 (8,8,8).

Dvouhra chlapců U13

Čtvrtfinále: Ondřej MORÁVEK – Louis Fegerl (Rak.) 3:1 (8,7,-12,5), Lo Yun-Cheng (Čínská Tchaj-pej) – Oliver OLEJNÍK 3:0 (7,9,8). Semifinále: Pablo Ramirez (Angl.) – Mikolaj Pilch (Pol.) 3:1 (-9,7,7,9), Ondřej MORÁVEK – Lo Yung-Cheng (Čínská Tchaj-pej) 3:1 (-7,8,6,9). Finále: Ondřej MORÁVEK – Pablo Ramirez 3:0 (10,6,8).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

Fotogalerii z turnaje najdete ZDE

související články