Oslabená Elizza ztratila s Havířovem a čelo se jí vzdálilo

1. liga mužů má za sebou 17. a 18. kolo, ve kterém z boje o titul pravděpodobně odpadl první kandidát. Elizza Praha nestačila na velmi silnou sestavu Havířova a na Havlíčkův Brod ztrácí už čtyři body. Dvě prohry zaznamenal také Nový Jičín, který se propadl na sedmé místo.

Těžký dvojzápas s HB Ostrov a Elizzou Praha čekal na Havířov, který z něj odešel s poloviční úspěšností. V sobotu na aktuálního lídra nestačil, i když tým z Vysočiny vyhrál po boji 10:6. Na neděli Slezané ještě posílili, když Bořka Otáhala nahradil v sestavě extraligový Ondřej Bajger. Elizze naopak scházela jednička – Jakub Fígeľ, což se na výsledku projevilo. Domácí vyhráli 10:7 a stáhli náskok svého soupeře v tabulce.

Neúspěšný víkend za sebou má Nový Jičín, který se musel smířit hned se dvěma porážkami. Nejprve padl 8:10 se Sokolem HK a v neděli 6:10 se Slavií Praha. Oba dva mančafty si dle předpokladů bez problémů poradily také se Zlínem a Východočeši se díky tomu vyšplhali už na šesté místo prvoligové tabulky. Slavii patří osmá příčka a prakticky definitivně si zajistila jistotu udržení. 

Tabulkou dolů, momentálně až na 9. místo, se propadají České Budějovice. Ty mají za sebou první dva zápasy ze čtyř, ve kterých se musí obejít bez potrestaného Martina Hanáka a ty dopadly neslavně. S Brnem prohrály 1:10 a Moravané tím vykřesali teoretickou naději na záchranu. S Hustopečemi uhrály o dvě dvouhry víc, ale i to bylo samozřejmě na body málo. 

Dvě prohry zapsala také Ostrava, která je momentálně na sestupové pozici. Příští kolo však hraje se Zlínem, kde se očekává její vítězství a pokud ještě někde nezaboduje, bude spoléhat na to, že Brno už žádnou výhru nepřidá. Předposlední dvoukolo letošního ročníku se odehraje 4. a 5. března.

související články