Petr Bohumský bude vrchním rozhodčím na OH v Paříži

Bezmála dvacet let trvalo Petru Bohumskému (na snímku z letošních Evropských her uprostřed) splnění velikého snu v roli vrchního rozhodčího. V roce 2005 složil v Paříži zkoušky, v roce 2024 bude ve stejném městě vrchním rozhodčím na olympijských hrách. A není navíc sám, kdo bude českou školu rozhodčích v příštím roce na vrcholných akcích ve Francii zastupovat.

Na paralympijských hrách budou u stolu rozhodovat také Roman Klecker, který už byl například na olympiádě v Tokiu, a premiérově také Karin Vašinová. „Svou nominaci vnímám určitě také jako úspěch pro Česko a Českou asociaci stolního tenisu. A ještě víc by mě potěšil sportovní úspěch některého z našich reprezentantů. Věřím, že se na hry několik z nich nominuje. Určitě mám radost i z nominace dvou mých kolegů jako rozhodčích ke stolu na paralympiádu. Pro Romana Kleckera to bude už třetí olympiáda v řadě a pro Karin Vašinovou její premiéra,“ říká Petr Bohumský.

On sám už ve funkci vrchního rozhodčího působil prakticky na všech největších a nejprestižnějších turnajích světa. Mistrovství světa i Evropy, olympiáda mládeže, Evropské hry i univerziáda. Nyní se tedy dočkal i své vysněné olympiády. „Bude to bezpochyby mimořádná akce. Specifika vyplývají automaticky z bohaté tradice, nejvyšší prestiže a sledovanosti olympiády. Ze strany rozhodčích se netolerují žádné nepřesnosti, natož chyby. Úplně vše, včetně losování, nástupů, ovládání elektronických zařízení a dalších technických procedur se předem opakovaně nacvičuje. Tím lze dosáhnout co nejlepší prezentace stolního tenisu mezi ostatními sporty. Bude to zcela jistě obrovský zážitek, pocta a stejně tak i závazek. A znovu připomínám, moc rád bych na turnaji v Paříži viděl v akci co nejvíc českých hráčů a hráček,“ dodává.

související články