Podruhé s pohárem pro poraženou semifinalistku

Podobně jako ve dvouhře U17 se česká reprezentantka Hanka Kodetová probojovala na turnaji WTT Youth Contender v Havířově i ve dvouhře U15 mezi čtyři nejlepší. Opět však do finále nepostoupila, když prohrála s Japonkou Rio Shintaniovou 0:3.

Cestu do semifinále měla pořádně těžkou, protože hned dvakrát za sebou otáčela z nepříznivého stavu 0:2 na sety. Japonku Waka Fujimotovou v osmifinále i Maďarku Noru Dohoczkiovou ve čtvrtfinále ovšem nakonec v pěti setech přehrála. Proti Fujimotové už ale otočit nedokázala.

Byla po zápase pochopitelně zklamaná, moc toužila postoupit do finále a zahrát si v Havířově o vítězství. „Nějak mi to dneska nesedlo. Jediné pozitivum snad mohou být ty dva zápasy, které jsem dokázala otočit z 0:2 na 3:2. Ale jinak jsem zklamaná. Řekla bych, že kvalitnější byla soutěž kategorie do sedmnácti let, měla jsem tam těžší soupeřky,“ řekla stručně ke svému vystoupení v Havířově.

Už zítra se s dalšími českými hráčkami přesouvá na turnaj do Berlína, kde bude bezpochyby podobně kvalitní konkurence. V pátek rozehraje opět zápasy v kategorii U17.

Závěr soutěží v kategoriích U19 a U15 v Havířově obstaraly výhradně hráčky z Asie. Dvouhru juniorek vyhrála Číňanka Yao Ruixuan, která vrátila Yeh Yi-Tian ve finále porážku ze soutěže U17. Dvouhru kadetek ovládla Japonka Miku Matsushimová.

WTT Youth Contender Havířov 2024

Finálové výsledky

Dvouhra děvčat U19

Semifinále: Yeh Yi-Tian (Čínská Tchaj-pej) – Li Xiaoyi (Čína) 3:2 (-10,6,-7,5,10), Yao Ruixuan (Čína) – Tan Zhao Yun (Singap.) 3:2 (-8,4,-7,7,7). Finále: Yao Ruixuan – Yeh Yi-Tian 3:2 (7,-6,6,-5,8).

Dvouhra děvčat U15

Čtvrtfinále: Hanka KODETOVÁ – Nora Dohoczkiová (Maď.) 3:2 (-3,-9,5,8,8). Semifinále: Rio Shintaniová (Jap.) – Hanka KODETOVÁ 3:0 (4,8,11), Miku Matsushimová (Jap.) – Adelina Khasanovová (Uzb.) 3.0 (2,4,3). Finále: Miku Matsushimová – Rio Shintaniová 3:1 (9,-6,7,7).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

Fotogalerii z turnaje najdete ZDE

související články