KONEC

SKST Liberec

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

První soustředění Akademie Zlínského kraje

Na začátku byla myšlenka podpořit talentované děti a mládež ve Zlínském kraji, jejich zapojení do společného tréninkového procesu, odborné podpory a systematické přípravy nejlepších hráčů, tak aby dál výkonnostně rostli. Tak vznikla Akademie Zlínského kraje.

Přípravy probíhaly v průběhu roku 2023, ale zásadní pro její vznik a fungování bylo získání podpory Zlínského kraje, a to se stalo na začátku března 2024, kdy Rada Zlínského kraje pro tento projekt schválila dotaci. Zlínský kraje je sice největším partnerem, ale samozřejmě by to nešlo bez podpory ČAST a ZKSST, což dalo organizátorům další sílu na projektu pracovat.

Výběr do akademie je postaven na krajském a celostátním žebříčku, zároveň mají trenéři možnost do akademie začlenit i talentované děti, které s ping pongem začínají a ještě na těchto žebříčcích nefigurují. Dalším cílem je rovněž podporovat náborové aktivity a sdílení, rozšiřování zkušeností trenérů, vzdělávat v oblasti výživy, školit mentální koučink, zaměřit se na kompenzační cvičení, regeneraci a jiné aktivity.

První celodenní soustředění proběhlo 1. května ve sportovní hale v Hluku, k dispozici bylo čtrnáct stolů. Soustředění se zúčastnilo 26 hráčů a hráček všech věkových kategorií, čtyři trenéři (Aneta Širučková, trenéři akademie Monika Vybíralová, Vladislav Koldas, Vratislav Oslzla) a jedna speciální návštěva – Tomáš Koldas jako sparing.

Přestože se jednalo o první společnou akci, atmosféra byla skvělá. Trénink byl sice náročný, někteří se poprvé setkali s dvoufázovou přípravou, ale všichni trénovali s velkým nasazením. Potvrdila to i bývalá reprezentantka a několikanásobná mistryně republiky Aneta Širučková. „Projekt akademie se mi moc líbí, je super, že se něco takového podařilo a věřím, že tato iniciativa pomůže posunout mladé talenty dál a podpoří jejich sportovní a osobnostní rozvoj. První akce akademie byla úspěchem. Všichni zúčastnění makali na maximum a jejich nadšení a zapálení pro stolní tenis bylo úžasné,“ řekla po posledním tréninku.

A zakladatelé akademie i trenéři se těší z pozitivní odezvy a zájmu ze strany mladých hráčů, jejich rodin a klubových trenérů. Moc si toho váží, protože bez této zpětné vazby by to snad ani nešlo.

související články