KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

Skončila Velká cena Prahy

Na konci školního roku se konal jeden z největších mezinárodních turnajů mládeže v Evropě Velká cena Prahy. Letos se jí zúčastnilo 431 hráčů a hráček z 15 zemí a téměř ve všech kategoriích od U11 do U19 se na medailové pozice probojovali také čeští zástupci.

V nejmladší kategorii chlapců U11 vybojoval bronzovou medaili Adam Štěpánek z KST FOSFA LVA, když až v semifinále prohrál s pozdějším vítězem Irem Stefanem Bonchevem 0:3. V kategorii chlapců U13 dvouhru vyhrál Jan Kunc z HB Ostrov. Ve finále si poradil s Dánem Malikem Severinsenem 3:1 na sety. Ve stejné kategorii děvčat skončila na bronzovém stupínku Lucie Sýkorová z Unionu Plzeň, když v semifinále nestačila na Němku Patricii Bresicovou a prohrála 0:3.

V kategorii chlapců U17 přidal další bronz Jiří Řeháček z STC Slaný. Také on skončil v semifinále, kde prohrál s pozdějším vítězem Izraelcem Eitayem Shushanem 0:3. Ve dvouhře U17 byla třetí Hanka Kodetová ze Slavoje Praha, která prohrála v semifinále se Švédkou Alice Nilssonovou 1:3, a také Veronika Mazalová ze Slavoje Bruntál. Ta podlehla vítězce této soutěže Slovence Lindě Majerčíkové 1:3.

Kategorii chlapců U19 ovládl Jan Pisár z pražské Kotlářky, když ve finále porazil Švéda Wilmera Davidssona 3:0. A stejnou kategorii děvčat vyhrála Tereza Lošťáková z HB Ostrov. Ve finále porazila Polku Julii Tkoczovou 3:0. Polka v semifinále vyřadila Natálii Handlovou z pražské Sparty málo vídaným výsledkem třikrát 13:11, takže se Handlová musela spokojit s bronzem.

Na turnaji se hrály rovněž soutěže družstev. V kategorii chlapců U11 vybojovali bronz Adam Gorol a Tomáš Matuška (Jaroměř/Hostinné), v soutěži děvčat si pak stejnou medaili odvezly Helena Kamarádová s Kristýnou Konečnou (HB Ostrov/KST Hluk). V kategorii chlapců U13 zvítězili Lukáš Elicer s Janem Kuncem (STC Slaný/HB Ostrov), v soutěži děvčat pak dosáhly na zlato Laura Maršíčková s Lucií Sýkorovou (SKST Vlašim/Union Plzeň).

Filip Kaucký s Lukášem Lebedou (Kotlářka Praha/Elizza Praha) vybojovali v kategorii U15 stříbro, to Jiří Řeháček s Martinem Vaiglem (STC Slaný, HB Ostrov) v kategorii U17 dosáhli na zlato a Jakub Makara z pražské Kotlářky, který spojil síly s Maďarem Andrasem Canea Kocsisem, získali bronz. Soutěž družstev děvčat U17 vyhrály Lucie Maurerová s Andreou Slámovou z TSM Kladno, druhé skončily Věra Jarmillo s Veronikou Mazalovou (Sokol Plzeň V/Olympia Bruntál) a třetí Karolína Janků (Lomnice) se Slovenkou Lindou Majerčíkovou.

Medailovou sbírku podtrhli v nejstarší kategorii U19 stříbrnou medailí Matyáš Lebeda s Martinem Truněčkem (TJ Sokol PP Hradec Králové 2), bronzem Vít Benák s Janem Pisárem (Elizza Praha/Kotlářka Praha) a v soutěži děvčat zlatem Linda Kolářová s Terezou Lošťákovou z HB Ostrov a stříbrem Natálie Handlová s Adélou Noskovou (AC Sparta Praha).

Kompletní výsledky turnaje najdete ZDE

související články