V extraligách vrcholí boje o pozice pro play off

Nejvyšší domácí klubové soutěže pokračují dalšími koly tento víkend. S blížícím se závěrem základní části se kluby snaží vytvořit si co nejlepší pozici pro play off, nebo se vůbec do vyřazovací fáze boje o titul vůbec dostat. V obou extraligách schází dohrát s malými výjimkami čtyři kompletní kola.

V mužské nejvyšší soutěži je z dnešního programu zřejmě nejatraktivnějším duelem souboj předposledního Hradce Králové na stole TJ Ostrava KST. Ta je prozatím v tabulce poslední, ale v případě vítězství se může bodově dotáhnout na osmou příčku, zajišťující play off. Na té je totiž s dvoubodovým náskokem NH Ostrava, ale ta bude hrát v Praze proti El Niňu a rozhodně v tomto utkání nebude favoritem.

Pozici v elitní čtyřce bude chtít udržet TTC Ostrava 2016, který hostí KT Praha, zajímavý a vyrovnaný by měl být i duel Chodova s Libercem.

V ženské extralize má dnes Havířov šanci vrátit se zpět na čtvrtou příčku, na které je aktuálně Ostrava s jedním odehraným utkáním navíc. Ovšem snadné to mít nebude, zvlášť pokud TT Moravský Krumlov přijede v nejsilnější sestavě. V sobotním programu bude důležité utkání Břeclavi s SK Dobré. Družstvo z jihu Moravy už čtyři kola neprohrálo, ovšem také fialky mají dobrou formu. Navíc bude určitě jejich cílem udržet skvělou třetí příčku, na které aktuálně v tabulce figurují.

Extraliga mužů, sezona 2023/2024

Program utkání 15. kola

Pátek, 23. února

TTC Ostrava 2016 – KT Praha (17)

SKST Chodov – SKST Liberec (18)

SF SKK El Niňo Praha – NH Ostrava (18)

TJ Ostrava KST – Sokol PP Hradec Králové 2 (18)

Extraliga žen, sezona 2023/2024

Program utkání 13., 15. a 16. kola

Pátek, 23. února

SKST Charvát Havířov – TT Moravský Krumlov (17)

SKST PLUS Hodonín – SKST Vlašim (18)

Sobota, 24. února

MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP – SK Dobré (15)

TT Moravský Krumlov – MK Řeznovice (18)

Neděle, 18. února

TJ Ostrava KST – HB Ostrov Havlíčkův Brod (10)

MK Řeznovice – MH stolní tenis Ostrava (16)

Kompletní informace o Extralize mužů najdete ZDE

Kompletní informace o Extralize žen najdete ZDE

související články