V Nové Gorici postupuje jen Hanka Kodetová

Ze čtveřice českých zástupců ve dvouhře na juniorském mistrovství světa v Nové Gorici se do druhého kola mezi šestnáct nejlepších probojovala pouze kadetka Hanka Kodetová. Šimon Bělík, Jan Škalda i Veronika Poláková byli vyřazeni.

Česká mistryně Evropy ve dvouhře kadetek si na úvod soutěže U15 poradila s reprezentantkou Malajsie Ai Lis Gan a přehrála ji jasně 4:0. Její příští soupeřkou bude turnajová čtyřka Wu Jia-En z Taiwanu.

Stejným poměrem naopak svým soupeřům podlehli Veronika Poláková i Jan Škalda. Oba měli těžkou úlohu a na umění dvou Asiatů nenašli žádný recept.

Ten dlouho hledal také jediný český junior v akci Šimon Bělík. Amirmahdi Keshavarzi z Íránu na něho vyrukoval s velmi nepříjemnou hrou, kdy trávou na bekhendu neustále srážel míček na soupeřovu stranu stolu. Z forhendu naopak Bělíka častoval tvrdými topspiny. Český hráč teprve až ve čtvrtém setu dokázal získat převahu, ale víc, než právě jeden set se mu vyhrát nepodařilo.

Foto: worldtabletennis.com

Mistrovství světa juniorů, Nova Gorica

Výsledky českých hráčů a hráček

Dvouhra juniorů U19, 1. kolo: Amirmahdi Keshavarzi (Írán) – Šimon BĚLÍK 4:1 (3,4,5,-6,8)

Dvouhra kadetů U15, 1. kolo: Kuo Guan-Hong (Taiwan) – Jan ŠKALDA 4:0 (7,3,8,5).

Dvouhra kadetek U15, 1. kolo: Choi Nahyun (Kor.) – Veronika POLÁKOVÁ 4:0 (8,8,2,9), Hanka KODETOVÁ – Ai Lis Gan (Malajsie) 4:0 (2,6,8,10).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

související články