Ženy Hodonína obhájily mistrovský titul

Stejné sestavy, ale dost odlišný průběh než páteční utkání v Hodoníně nabídla rozhodující bitva o mistrovský titul v Extralize žen mezi HB Ostrov Havlíčkův Brod a SKST Plus Hodonín. Vyhrál ji obhájce titulu z Hodonína 4:2 a celou sérii tak 2:1. Po zásluze se hráčky mohly radovat se svými příznivci.

Australanka Min Hyung Jee na úvod prohrála s Tatianou Kukulkovou a fanoušci obou klubů v Birell Aréně rozpoutali hotové peklo. Atmosféra připomínala vrchol hokejového šampionátu a hráčky obou týmů měly co dělat, aby dokázaly udržet koncentraci. Obhájce titulu ovšem podobně jako v pátek nespoléhal pouze na svoji australskou posilu a ani její prohra pro další vývoj utkání nic zásadního neznamenala.

Ve druhé dvouhře totiž Natalia Partyková nedala šanci Veronice Polákové a pak udělala velmi důležitý bod Karin Grofová. V souboji se Zdenou Blaškovou prohrávala 1:2 na sety, ovšem obrovskou bojovností a zlepšenou hrou zápas vyhrála. „Trenér mi říkal, ať do toho vlítnu, tak jsem ho poslechla a rozjela to hned od začátku. Zvolili jsme dobrou taktiku, takže to bylo dobré. Je to důležitý bod, vedeme 2:1, takže jsem moc ráda, že jsem vyhrála,“ řekla po zápase Karin Grofová.

Domácí tým nehodlal složit zbraně a ke skvělému výkonu se rozehrála slovenská reprezentantka ve službách HB Ostrov Tatiana Kukulková. Zvládla lépe koncovku prvního setu duelu s Natalií Partykovou a pak byla stále o krok napřed. Zvítězila 3:1 a srovnala stav utkání.

Hodonín měl v závěru utkání papírově výhodnější vylosování. Australanka Min Hyung Jee však měla se Zdenou Blaškovou hodně práce. Sice s přehledem vyhrála úvodní set, ale pak se domácí hráčka dostala do správného tempa, vyhrála dva sety a chyběly jí dva míčky v setu čtvrtém k tomu, aby zápas vyhrála. Bohužel pro domácí tým se tak nestalo. „Byla jsem silná na servisu, to je vždy hodně důležité, protože jen tak se dostanete do své hry. Možná kdybych vyhrála druhý set, byl by zápas jednodušší. Ale najednou jsem prohrávala a byla jsem trochu v šoku. Podařilo se mi změnit taktiku, a nakonec zápas vyhrát,“ hovořila spokojeně australská reprezentantka.

Hostující tým získal výhodu prvního mečbolu a k jeho realizaci nastoupila Karin Grofová. Proti velezkušené hráčce se postavila juniorka Veronika Poláková, která svoji soupeřku dokázala porazit na loňském mistrovství republiky v Havířově. Tentokrát přes veškerou snahu nedokázala vzít Grofové ani jeden set. Hodonín zvítězil 4:2 a obhájil mistrovský titul. Do klubové sbírky už celkově sedmnáctý. „Znovu musím zopakovat, že rozhodla větší vyrovnanost našeho týmu. Zase udělala jedna z hráček dva body a další dva přidaly zbylé dvě. Vyšla nám sestava úplně přesně, jak jsme chtěli. Vývoj utkání sice byl nakonec jiný, ale byli jsme o ten kousek lepší. Soupeřky hrály skvěle, byl to i psychicky těžký souboj, ale zvládli jsme to a máme obrovskou radost,“ uzavřel další mistrovskou sezonu hodonínský kouč Jaroslav Mikeska.

Extraliga žen, sezona 2023/2024

Finále play off

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Plus Hodonín 2:4

Tatiana KUKULKOVÁ – MIN Hyung Jee 3:1 (-8,9,11,9), Veronika POLÁKOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 0:3 (-9,-6,-6), Zdena BLAŠKOVÁ – Karin GROFOVÁ 2:3 (-5,11,10,-8,-6), Tatiana KUKULKOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 3:1 (14,5,-8,9), Zdena BLAŠKOVÁ – MIN Hyung Jee 2:3 (-1,9,8,-10,-4), Veronika POLÁKOVÁ – Karin GROFOVÁ 0:3 (-7,-7,-11). Konečný stav série: 1:2

Kompletní informace o Extralize žen najdete ZDE

Fotogalerii z finále najdete ZDE

související články