KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 25.04.2024 / 18:00

KONEC

SKST PLUS Hodonín A

TJ Ostrava KST

Extraliga žen / 26.04.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 26.04.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP

Extraliga žen / 27.04.2024 / 18:00

KONEC

MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 28.04.2024 / 11:00

KONEC

NH Ostrava

SKST Chodov

Extraliga mužů / 02.05.2024 / 18:00

KONEC

SKST Liberec

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga mužů / 03.05.2024 / 18:00

KONEC

TJ Ostrava KST

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 03.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

Druhý den ME U21: Sommerová se pátou výhrou přiblížila osmifinále

Evropský šampionát do 21 let v Makedonii se přehoupnul do druhého hracího dne, který nejprve nabídl úvodní zápasy ve čtyřhrách i s českou účastí. Odpoledne sehráli Helena Sommerová a Šimon Bělík první dva zápasy ve skupině o osmifinále, po nichž jsou oba ve hře o postup.


Odkazy v průběhu turnaje:

ℹ️ Souhrn prvního dne šampionátu ZDE
🎥 Zápasy na prvních dvou stolech můžete sledovat živě na ETTU TV ZDE
📊 Průběhy jednotlivých zápasů a výsledky můžete sledovat ZDE
📸 Fotogalerie z průběhu šampionátu můžete vidět ZDE

Dopolední program

⏰ 9:00 - Jako první dnes do soutěže smíšených čtyřher nastoupil pár Ondřej Květon, Anna Klempererová a se svými soupeři z Bulharska si snadno poradil za necelých deset minut hry 3:0 na sety. 

⏰ 9:35 - V akci byli jako další Radim Morávek s Helenou Sommerovou a Adam Štalzer s Lindou Záděrovou, ani jeden z párů se ale výhry bohužel nedočkal. Štalzer a Záděrová podlehli švýcarským soupeřům 0:3, Morávek se Sommerovou francouzsko-slovinské dvojici po velkém dramatu a napínavých koncovkách nakonec 2:3.

⏰ 10:10 - Snadný průběh naopak mělo úvodní vystoupení Šimona Bělíka s Klárou Hrabicovou, kteří domácí debl přehráli za čtvrthodinu. 3:0.

⏰ 11:00 - Hodinu před polednem odstartovaly čtyřhry mužů, kde byli v akci Ondřej Květon s Radimem Morávkem. Ti zvládli napínavou pětisetovou bitvu s belgickými soupeři, v rozhodující sadě vyhráli 11:6 a míří do dalšího kola.

🎙 Ohlasy Ondřeje Květona a Radima Morávka:

"Jediná výhoda toho, že jsme oba už vypadli v singlu, je to, že se můžeme plně soustředit jen na čtyřhru, před zápasem si více odpočinout a soustředit se na soupeře. Oba dva nás mrzí, že už ve dvouhře nehrajeme, ale jedeme dál. S Belgičany jsme vyhráli 3:2 a výsledek odpovídá zápasu. Bylo to velmi vyrovnané, s tím jsme počítali. Taktiku na hráče jsme věděli a dobře ji využili. Jsme mezi šestnácti nejlepšími a chceme dál vyhrávat, budeme pořád bojovat," popsal Ondřej Květon.

"Soupeře z Belgie jsme si chtěli držet nakrátko a být aktivnější. Dál nás čekají Poláci, tak uvidíme, jak to dopadne. Chceme se soustředit na další zápasy a být připraveni," doplnil svého kolegu Radim Morávek.

⏰ 11:40 - Ve čtyřhře žen bohužel pár Anna Klempererová, Helena Sommerová končí už v úvodním kole, když bulharským protivnicím podlehl 0:3.

⏰ 12:20 - Ani druhá česká dvojice v ženské čtyřhře se do dalšího kola nepodívá - Linda Záděrová s Klárou Hrabicovou prohrály s ukrajinsko-rakouskou dvojicí 1:3.

Odpolední program

⏰ 14:00 - Do dnešních v bojů v singlu vletěl Šimon Bělík opět ve formě, včerejšího přemožitele Radima Morávka Ukrajince Tretiaka porazil jednoznačně 4:0. 

🎙 Ohlas Šimona Bělíka: "Tretiaka už jsem znal, hráli jsme spolu na ME juniorů v družstvech. Nehrál jsem tehdy moc dobře, ale vyhrál jsem, a tak jsem nějak věděl, jak na něj. Nemohl jsem teda taktiku postavit na videích, protože on žádné nemá, tudíž jsem musel hrabat v paměti. Ani ze zápasu s Radimem jsem si toho nemohl moc vzít, protože je to levák, a to je úplně jiný servis, příjem a hra celkově. Musím říct, že jsem zápas měl pod kontrolou. Nevzpomínám si, že by mi soupeř nějak odskočil, vždy jsem za delší konec tahal já. Musel jsem udržet koncentraci, abych vedení dotáhl, a to se mi v každém setu podařilo, nedošlo na žádnou napínavou koncovku. Nebylo to tak náročné jako zápasy včera."

⏰ 14:40 - Více než hodinu trvala obrovská sedmisetová bitva Heleny Sommerové proti nasazené desítce Portugalce Pintové. Česká hráčka nakonec koncovku zlomila na svou stranu, mohla radostně obejmout trenérku Renátu Štrbíkovou a přiblížila se postupu do osmifinále. 💪🏻

🎙 Ohlas Heleny Sommerové: "Trochu jsem si zápas zkomplikovala, ale jsem ráda, že to zase dopadlo vítězně. Už před zápasem jsem se cítila unavená, teď tedy popravdě ještě víc. Je to dost o bojovnosti a o vůli. Podle mě jsem hrála s asi nejsilnější soupeřkou ve skupině, samozřejmě ještě uvidím podle dalších zápasů. Takový vstup do turnaje, tedy mít čtyři výhry ze čtyř zápasů, jsem si rozhodně nepředstavovala, ale jsem za to moc ráda."

⏰ 17:20 - Až v pátém zápase na turnaji poznal v singlech Šimon Bělík poprvé hořkost porážky, s nasazenou osmičkou Rumunem Chiritou padl 0:4 a o postup do osmifinále se tak bude místo porvat zítra v přímém souboji s Chorvatem Benkem, který má na kontě ve skupině H taktéž jednu výhru a jednu prohru.

⏰ 18:10 - Jízda bez porážky pokračuje, i v pátém utkání v singlu na turnaji si Helena Sommerová připsala výhru! Tentokrát si poradila se čtvrtou nasazenou Norkou Tofatakerovou 4:2 a skupinu vede se dvěma vítězstvími, o jejím postupu do osmifinále, který je hodně blízko, ale rozhodne až zítřejší závěrečný zápas.

🎙 Ohlas Heleny Sommerové po páté výhře: "Ani nemám slov. Jsem strašně šťastná, že se mi to opět povedlo a že celkově předvádím dost dobré výkony. Poslední dobou moje forma nebyla úplně ideální, až tady se to objevilo. Před turnajem jsem neměla stres a říkala jsem si, že uvidím, co to přinese, a dopadlo to dobře. Hala mi sedla, ale velký vliv na to má taky psychika a že jsem v pohodě. Třetí zápas ve skupině určitě nechci podcenit, bude těžký jako každý jiný. Je to velká šance postoupit dál. Trochu mě mrzí, že už nehraji i deblové soutěže, ale můžu se soustředit na to, co mě čeká dál v singlu." 

⏰ 20:05 - Bez boje postupuje do osmifinále mixu pár Ondřej Květon, Anna Klempererová, který měl hrát původně italsko-portugalským párem Puppo, Pinto, ale soupeři se ze soutěže odhlásili. Do akce tak před devátou hodinou večerní jako poslední z Čechů dnes půjdou Šimon Bělík s Klárou Hrabicovou.

⏰ 20:45 - Šimon Bělík a Krále Hrabicová se do dalšího kola mixu nepodívají belgicko-slovinskému páru ve večerním zápase podlehli 0:3.

⏰ 21:15 - Druhý den evropského šampionátu U21 ve Skopje je u konce. V pátek nás čekají poslední skupinové zápasy singlu Šimona Bělíka a Heleny Sommerové, osmifinále mixu s Ondřejem Květonem a Annou Klempererovou, a také dvě čeká utkání v deblu mužů, kde se v osmifinále představí duo Radim Morávek, Ondřej Květon a poprvé na turnaji společně také Adam Štalzer se Šimonem Bělíkem.

KAM DÁL?

související články